Börja din författarbana

Standard

Att skriva kan vara den perfekta och mest besvärliga hobbyn. Du måste sitta och vara kreativ med det skrivna ordet i flera timmar och ändå så kan man bli missnöjd med resultatet. 

För dig som vill börja skriva gäller det först och främst att du behärskar det svenska språket. Om du känner att svenska är en svaghet för dig, kan du alltid ta en grundkurs i att skriva eller i svenska. Bara för att du inte är bra på något just nu, betyder det inte att du kan blir bra på det!

Hitta din idé och din röst. Vissa vet på en gång vad de vill skriva och hur, medan andra jobbar genom hela sitt författarskap för att hitta sin röst bland alla idéer och texter. Men du behöver åtminstone veta vad du vill skriva om. Ska det vara en deckare? Vilken typ av deckare? Ska den likna Kommissarie Beck eller Kommissarier Späck? Intervjua dig själv för att få ut mer av din idé.

Ibland fungerar det bäst att bara ha en vag idé och en öppningsscen i huvudet och sedan börja skriva. Låt pennan brinna på pappret och skriv allt du kan, eller vänd dig till datorn och börja knappa in orden. En del personer lyckas bäst med att skriva spontana texter medan andra vill ha allting klart för sig innan första ordet hamnar på sidan.

  • träff