Dagens skrivande

Standard

1155537-vintage-typewriter

Det är inte ovanligt att om man är en ung person så får man ibland höra av den äldre generationen att vi spenderar för mycket tid framför en skärm. Att vi borde sitta och läsa en bok eller liknande för de gör att vi blir bättre på att skriva eller är mer intellektuellt stimulerande. Det intressanta är dock att verkligheten är mycket annorlunda ifrån dessa påståenden.

När det kommer till dagens ungdom så är det mer eller mindre en nödvändighet att man på ett eller annat vis ägnar mycket åt att sitta på det digitala och skriva, läsa eller spela. Dessa saker är dock ofta förknippade med att det är trams, oseriöst och onödigt. Dock så har vetenskapen uppvisat motsatsen i många fall. Under 2013 publicerades en artikel av Huffington post. Denna artikel var en lista över 9 saker om videospelande kan vara bra. En av dessa saker var att spel kan hjälpa dyslektikers läsa bättre, du kan läsa hela artikeln här.

I en annan artikel som publicerades av The Telegraph den 9 september 2016 så skriver de om hur mobilchattande, sms:ande och övrig skriftkommunikation gör att barn i 9:års åldern kanske skriver ett ord som engelskans ”great” blir ofta skrivet som ”gr8” har gjort att barnen tänker mer på själva ordet och dess stavelse. Många barn vet o matt detta är fel sätt att skriva det och br man de flesta barn skriva det som man ska ser man ofta den korrekta stavelsen. Vill du läsa mer om denna artikel så kan du göra det här.

  • träff