Dags att ta tag i författardrömmarna

Standard

Drömmen om att skriva en bok är inte så ovanlig, faktum är att många när en dröm om författarskapet. Men för många förblir det en dröm, så når ens så långt som till ett manus. Istället blir det lite strö sidor som hamnar i byrålådan eller så förblir det enbart en tanke.

Men om du nu vill ta tag i författandet och på allvar ta tag i din dröm så finns det fler möjligheter än du tror. Självklart är drömmen många gånger förknippad med fina förlag, kändisskap och rikedom. Men om du när en verklig passion att få ur dig berättelserna inom dig så kan det blir verklighet utan förlagen i ryggen. Att bli egenutgiven är kanske inte lika fint men det är ett utmärkt alternativ som resulterar i en verklig bok och en möjlighet att sprida ditt alster och då en läsekrets.

När det kommer till att sälja ditt verk så bör du fundera kring hur brett du vill nå. Kanske känns det tryggt att börja med att sälja eller ge bort böcker i din närmsta krets. När du sedan fått feedback så kanske du får modet att sälja till en bredare publik. Då kan ett bra sätt vara att skapa en egen hemsida och sälja sina böcker i en webbshop. Det finns exempel på egenutgivna författare som till sin andra eller tredje bok får kontrakt med ett större förlag. Så varför lägga ödet i någon annans händer?

Under sommar och höst finns det en uppsjö av skrivarkurser över hela landet. Där kan du få hjälp att hitta din inspiration och få ner din fantasi på ett professionellt sätt. Dessutom kan kurshållarna många gånger hjälpa dig att undvika dyrköpta misstag såsom att råka bli av med hela sitt utkast för att datorn kraschade. Men även handfast kunskap kring hur man arbetar upp berättelsen och råd och vändningar som återuppväcker nyfikenheten hos läsaren. Oavsett så är det värt att ta chansen och utforska din författardröm en gång för alla.

  • träff