Texten på din webbshop

Standard

Som egenföretagare har du ett stort ansvar och styr över alla delar i ditt företag. Det är ditt ansvar att hålla koll på inventarier, att packa och skicka orders, ta hand om kunderna och sköta sajten. Just sajten har stort värde för företaget och en bra sajt syns mer på Google och uppskattas av kunderna. 

En webbshop består till stor del av produktbilder och dessa ska gärna få ta plats. Eftersom kunden inte kan plocka upp och ta på varan, behöver du tydliga och bra bilder. Men du behöver också en bra beskrivning av produkten. Förutom standardinfo som storlek, vikt, färg och material som tillhandahålls av leverantören, behöver du beskriva produkten och sälja den med texten lika mycket som bilden gör.

Helst ska du ha helt unika produkttexter till varje vara, men det är inte alltid genomförbart. Försök så långt det går att skriva unika texter och se till att alla bilder har tillhörande text.

Även kategorisidorna borde ha en beskrivande text. Google är sämre på att tolka bilder och med bra texter kan Google lätt indexera sajten och alla undersidor och göra det lättare för potentiella kunder att hitta din webbshop.

Bra kategoritexter innehåller information om produkterna, hur de används och varför kunden ska handla hos dig istället för hos konkurrenten. Titta gärna in på Poze Hairs sajt och se deras kategoritext om Keratinhår. Texten har substans, bra innehåll och framhäver fördelarna med produkten samt hur den används.

Vill du bli bättre på själva skrivandet och de kreativa säljknepen ska du undersöka sajter du själv uppskattar. Hur formulerar de sina produkttexter?

  • träff