Väck din inre sportjournalist till liv

Standard

Är du en människa som både gillar att skriva största allmänhet och titta på sport av olika dess slag? Låt oss då föreslå att du själv gör lite research om det möjligtvis skulle vara så att du skulle kunna passa perfekt som sportjournalist. Chansen finns nämligen att det kan ligga till på precis detta sätt!

Är du en av alla sportintresserade människor som slaviskt följer allt ifrån både Premier League till Kanot SM och allt däremellan, samtidigt som det faller sig relativt naturligt för dig att skriva i största allmänhet, så är risken överhängande att du faktiskt skulle passa alldeles perfekt inom sportjournalistiken!

Kanske har är det till och med så att denna tanke aldrig förr ens varit nära att slå dig, även om det just nu blivit smärtsamt uppenbart att det är någonting som du själv känner skulle passa dig utmärkt. Om så är fallet så finns vi dock här för att tala om för dig att loppet ej är kört! Det finns alltid tid att utbilda om sig och satsa på det som man verkligen brinner för, men innan du tar steget fullt ut så rekommenderar vi även att du faktiskt testar på hur det skulle vara att arbeta som sportjournalist.

Det kanske låter svårt att i praktiken få reda på, men faktum är att det faktiskt bara är att slå sig ner på vilket lokalt sportevent som helst och börja ta dina anteckningar. Du kommer mest troligt ganska snart att märka om du har en fallenhet för att producera text av detta slag, så att det både blir underhållande och informativt på en och samma gång.

Ett riktigt elddop kan även vara att dra iväg på en stort internationellt sportevent. Att välja en av det stora antal fotbollsresor som finns tillgängliga kan vara ett bra val och sedan är det bara att jämföra den text som du fått ihop ifrån en eller flera matcher med någon annan känd sportjournalist hos någon av de stora kvällstidningarna. Märker du sedan att du håller måttet. samtidigt som det fortfarande känns kul, så är det därefter bara att tuta och köra och söka in till nästa utbildningsstart. Vi är säker på att du kommer att lyckas om du bara ger dig den på det!

  • träff